BAVARIA is BACK

16. oktober, 2017

Bavaria seilbåter ble høsten 2016 samlet under ett tak med motorbåtene i Leangbukta Maritime Senter. En av det tyske verftets største og eldste forhandlere server nå både motor- og seilbåtmarkedet i Norge. «Vi ser at det er betydelige fordeler og synergier ved denne samkjøringen, spesielt i forhold til bestillinger, dialog og oppfølging mot ett og samme verft» sier daglig leder Lars-Erik Solvang. «Det gir oss volum og forhandlingskraft som kommer våre kunder til gode».

Etter en forsiktig start i et avventende seilbåtmarked har sommeren og høsten vist optimistiske takter. Siste to måneder er det solgt fem store seilbåter mellom 42 og 51 fot til en verdi av over 15 millioner kroner. «Det er spesielt de nye Style versjonene fra Bavaria som slår godt an. De har til nå kun blitt introdusert på de største modellene, men vil fra i høst også bli tilgjengelig på de mindre båtene» sier salgssjef Jan Petter Meringdal. «Kundene er veldig fokusert på forhandlerens soliditet og ønsker trygghet rundt båtkjøpet, denne trenden ser ut til å forsterke seg og har bidratt til at flere salg har vippet vår vei».

2018 blir et viktig år i Bavaria’s seilbåtportefølje med utrullingen av Style versjoner i alle størrelser samt flere nye modeller i den påkostede C serien. BAVARIA C57 har vært en stor suksess for verftet og har satt fart på videre utvikling.

Økende nybåtsalg har også ført til flere salgsoppdrag på brukte båter. Annenhåndsmarkedet på Bavaria er meget godt og selv etter inntak av et betydelig antall innbyttebåter denne sesongen er det pr i dag ingen båter igjen på lager. «Vi tror det gode bruktmarkedet vil bidra til en fortsatt styrking av salg på nybåt, og har derfor bestilt et bredt utvalg for neste sesong. Å være leveringsdyktig når kundene vil ha ny båt er en av nøklene for å oppnå ønsket salgsvolum og derav de beste betingelsene» avslutter Solvang.