Velkommen til våre kurs

Ingenting er som gleden ved å stå til rors en deilig sommerdag med passe vind og bølger. Når motoren er slått av og vinden tar tak i seilene er du på vei inn i en verden mange drømmer om. Om du ønsker å forsøke deg i seilbåt for første gang, ta videregående kurs for å utvide horisonten, eller du vil friske på kunnskapene før årets sesong vil jeg gjerne hjelpe deg.

Vi kjører alle våre kurs i samarbeid med Navenda Seilskole som vil ta seg av det administrative rundt påmeldingen, samt den praktiske gjennomføringen.

Vi kjører alle våre kurs i 36 fot eller (11,5 meter) større turseilere med ratt og kartplotter utstyrt for ferie. Slik får du en god innføring i hva det dreier seg om å ferdes til sjøs i en travel ferietid. Vi har også en maksgrense med 4 stk + instruktør ombord for å få best mulig kvalitetstid til alle!

navigering

I tillegg til våre standard kurs tilbyr vi også privattimer eller kurs i din egen båt sammen med deg alene eller sammen med din familie. Vi kan også kombinere et kurs med for eksempel frakt av båt som du kanskje har kjøpt eller til et sted der ferien skal begynne.

Vårt ønske er at du skal få den kompetansen som er nødvendig for å gjennomføre en trygg og sikker ferieseilas


Nybegynner – Competent Crew

peilekompass

Nybegynnerkurs (Competent Crew) er for deg som har liten eller ingen seilerfaring fra før. Om du ikke har vært i båt, kommer fra motorbåt eller ønsker å ta mer fatt i seilingen enn bare være med som passasjer så er dette kurset en god start. Her lærer du alt grunnleggende om seiling og båthåndtering for å kunne gjøre en god jobb ombord som mannskap.

Forkunnskap: Ingen.

Les mer og meld deg på her


Videregående I – Dayskipper

nattseilas

Kurset er for deg som har seilt en sesong eller to som mannskap, eller som ønsker å utvide ferdighetene med nattseilas og seiling i åpen sjø. Her lærer du mer om seiling, havnemanøvrering i ukjente havner, nattseilas og ikke minst nødprosedyrer. Kurset foregår i litt mer utfordrende omgivelser i ytre Oslofjord.

Forkunnskap:

  • Competent crew eller tilsvarende erfaring.
  • Båtførerprøven en fordel men ingen betingelse.

Les mer og meld deg på her

Videregående II – Coastal watch med ICC

nattseilas

Kurset er for deg som vil bli bedre forberedt på seilas over havet som skipper, eller som ønsker å utvide ferdighetene med nattseilas og skipperansvar i trange farvann. Kurset gir deg trening i mer krevende miljø og legger vekt på sikkerhet underveis. Det vil bli lagt stor vekt på navigasjon og skiftordninger. Du vil være godt forberedt til å ta ditt skipperansvar og vil kunne søke om å få utstedt ICC-sertifikat etter endt kurs om du tilfredstiller kravene underveis samt består teoriprøven. Kurset foregår i til tider utfordrende omgivelser i ytre Oslofjord / Skagerak og med innaskjærs seiling langs en nokså trang svenskekyst.

Forkunnskap:

  • Båtførerprøven.
  • Dayskipper eller tilsvarende erfaring.

Les mer og meld deg på her


Havnemanøvrering

bakking

Dette kurset tilpasses deg som vil bli tryggere i havnen. Havnemanøvrering er en viktig del av standardkursene men av og til trenger man kun å friske på kunnskapen i havn før ferietid. Da er dette kurset for deg.

Les mer og meld deg på her


Familiekurs

Målet med kurset er at alle ombord skal bli tryggere og mer kompetente til å ta en større del i seilingsoppgavene underveis. Her får alle prøvd seg på alle øvelser i trygge omgivelser. Kurset utføres gjerne i familiens egen båt.


Privattimer og prøveturer

Vil du ha med deg instruktør ut i egen båt? Eller vil du ha noen timer ombord i skolebåt? Vi vil gjerne hjelpe deg videre. Kanskje skal du bare sjekke ut om seiling er noe for deg/dere?

Vi legger opp til en vellykket tur på sjøen.


ICC utsjekk

ICC – International Certificate of Competence – er et sertifikat som viser at du både har teoretiske og praktiske kunnskaper i å håndere en seilbåt på mer enn 10 meters lengde.

Prøven er delt i to hvor :

  • første del er en gjennomgang av teori og praktiske spørsmål vedr. kunnskaper til navigasjon, båtteknisk, sjømannskap forøvrig samt en gjennomgang av båt og motor.
  • andre del foregår ute på vannet hvor du viser at du kan ta båten trygt ut og inn av havn, ha kontroll på mannskap og foreta seiløvelser, ankring samt fortelle om dine valg av rute underveis.

Les mer om ICC-Utsjekk her


Frakting/Henting med kurs underveis

fraktingogkurs

Har du kjøpt båt og ønsker en skipper med underveis for å frakte den trygt til din hjemmehavn kan det med stor ekstraverdi organiseres slik at vi tar turen som et kurs. Vi legger opp ruten i etapper som passer med dine forutsetninger. Du velger selv om du vil være med hele veien eller om du ønsker å hoppe på den siste biten, noe som mange foretrekker for å «slippe» de mest værharde strekningene. Det skal ikke skjules at sjøsyken kan bli ubehagelig for noen når bølger slår over dekk og båten ligger på skrå i kulingen..

Uansett finner vi som regel mye tid til å prate om seiling underveis. Selvsagt blir navigasjon, vakthold og underveisrutiner viktig men vi skal gjerne innom et par havner hvor vi finner tid til noen ekstra runder med tillegging. Slike turer pleier å være en stor opplevelse for deg som ny båteier samtidig som du får tryggheten ved å ha med noen som har gjort dette før